Ozon behandeling

Home » Ozon behandeling

Heeft u wel eens gehoord van een ozon behandeling? In principe is ozon (O3) niets anders dan zuurstof (O2) waaraan zich door elektrische hoogspanning een extra zuurstofatoom heeft gekoppeld. In de natuur wordt ozon geproduceerd bij bepaalde chemische reacties. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk de ozonlaag, waar ozon wordt geproduceerd door de ultraviolet stralen van de zon. Maar ozon wordt ook aangemaakt bij bijvoorbeeld onweersbuien en watervallen. Bij onweersbuien ontstaat ozon door de extreem hoge voltages die daarmee gepaard gaan. De speciale frisse geur die men ruikt na een onweersbui is ozon. Bij Ozonworld maken we gebruik van ozon om onaangename geuren te laten verdwijnen op een milieuvriendelijke manier. Ontdek hoe een ozon reiniging 100% hygiënisch lucht zuivert.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Voor meer informatie over onze diensten of producten kunt u contact opnemen via ons contactformulier of door ons te bellen op onderstaand nummer.

+31 6 21 51 2550

Hoe werkt een ozon behandeling?

Ozon werkt volgens het principe van oxidatie. Wanneer het statisch geladen ozon molecuul in aanraking komt met iets ‘oxideerbaars’ vloeit de spanning uit het ozon molecuul onmiddellijk hiernaar over. Dit komt omdat ozon instabiel is en graag naar zijn oorspronkelijk vorm (O2) wil terugkeren. Het oxideren kan met geur plaatsvinden, zoals een vieze hondenlucht of een sterke rookgeur, maar ook met micro-organismen. Hierdoor komt het extra zuurstofatoom door ontlading los van het ozon molecuul (O3) en bindt zich aan andere materie waardoor van het ozon uiteindelijk alleen nog puur en stabiel zuurstof (O2) overblijft. Net zoals chloordioxide, heeft ozon een sterk desinfecterend vermogen door middel van oxidatie. De oxidatiekracht van ozon is 3500 keer groter dan die van chloordioxide. Ozon is in staat om ziekteverwekkende populaties sterk te verminderen en/of te vernietigen, alsook om water en oppervlakken te ontsmetten.

Wat is het grootste voordeel van een ozon reiniging?

Het grote voordeel van een ozon behandeling is het schone karakter ervan. Omdat het stoffen alleen oxideert, ontstaan er nauwelijks bijproducten. Er vindt dus een ozon reiniging plaats zonder toevoeging van chemicaliën. Een ozon behandeling is daarom het meest milieuvriendelijke oxidatiemiddel dat u kunt kiezen. Een ozon reiniging met onze OZONIC-PRO is daarom uitermate geschikt. U kunt een ozon reiniging onder andere toepassen bij waterzuivering, luchtzuivering, desinfectie, antiviruswerking, geurverwijdering en overige hygiëne-toepassingen.

Start met een ozon behandeling

Doordat ozon een sterk herkenbare geur heeft, zullen zeer lage concentraties snel worden opgemerkt door de verfrissende geur die het met zich meebrengt. Wel is het belangrijk dat er geen personen of dieren aanwezig zijn in de ruimte tijdens een ozon behandeling. Wilt u meer informatie over een ozon reiniging met de OZONIC-PRO? Neem dan gerust contact met ons op door te mailen naar info@ozonworld.nl of te bellen naar +31 6 21 51 2550. Onze experts vertellen je graag meer.