OZONWORLD

Hoe werkt Ozon?

Ozon werkt volgens het principe van oxidatie. Wanneer het statisch geladen Ozon molecuul in aanraking komt met iets “oxideerbaars” zal de spanning uit het Ozonmolecuul hiernaar overvloeien. Dit komt omdat ozon instabiel is en graag naar zijn oorspronkelijke vorm (O2) wil terugkeren. Het oxideren kan met allerlei soorten stoffen plaatsvinden. Enkele voorbeelden zijn; micro-organismen zoals bacteriën, virussen, allergenen, en sporen van schimmels. In feite wordt de celwand van de bacterie beschadigd en de bacterie overleeft dit niet. Bij virussen gaat dit nog sneller en makkelijker omdat virussen een zachtere wand “eiwitmantel” hebben die bij beschadiging de reproductie van het virus onmogelijk maakt. Een van de gevolgen van bacterieel desinfecteren is dat nare geuren definitief verdwijnen. Nadat Ozon zijn desinfecterende werk heeft gedaan, vormt het weer terug naar zuurstof! Een lijst van bacteriën en virussen die effectief onschadelijk worden gemaakt door Ozon vindt u op de website
De bacteriën zijn hier onbeschadigd
De Ozonmoleculen komen in contact met de bacteriën
De Ozonmoleculen dringen door in de bacteriën en de celwand wordt geperforeerd
De bacterie valt uit elkaar en is niet meer actief en onschadelijk. Bij virussen is het doordringen van de zachtere eiwitcelwand makkelijker en daarom zijn de virussen sneller onschadelijk gemaakt.

Tijdens de behandeling moeten mens, dier en plant de ruimte verlaten!

Liever telefonisch contact met een van onze verkopers?

Wij bellen u terug!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Vul hier uw telefoonnummer in waarop wij u kunnen terugbellen. Tijdens werkdagen bellen wij u in de meeste gevallen direct terug. Uiteraard gebruiken wij uw telefoonnummer alleen om u terug te bellen.